Byggnytt: Fibernätet igång för test

WAN lampar lyser vilket betyder att mediakonverteraren är ansluten till nodhuset

Vårt fibernät har startats upp, och vi har kontakt med omvärlden!

Jonas från Blacklink kopplar in vårt fibernät mot omvärldenI veckan har Blacklink arbetat vidare i nodhuset med att installera utrustning. All utrustning är på plats, och Jonas & Anton har börjat att koppla in alla patchkablar som ansluter var och en av alla abonnenter till stationen. Det handlar om många patchkablar som skall sättas i rätt portar.

IP-Only har meddelat att nodhuset är uppkopplat och att de har signal och kan konfigurera på distans. Tillsammans med Blacklink trimmar de nu in anslutningen så att kapaciteten är rätt och allt fungerar som det ska.

WAN lampar lyser vilket betyder att mediakonverteraren är ansluten till nodhusetDen som fått en mediakonverterare (CPE) installerad hos sig kanske har noterat att det nu lyser två lampor på den, PWR och WAN. När lampan märkt WAN lyser betyder det att just din patchkabel är inkopplad i nodhuset, och att fiberkabeln fungerar till dig.

IP-Only skall nu konfigurera switchen som fördelar datatrafiken så att den vet vad som sitter på vilken port. När detta är gjort så kommer de kunna släppa på så att du kan beställa tjänster. Så snart vi får informationen om att det är klart kommer vi meddela dig.

Under tiden arbetar Miljöschakt och Blacklink oförtrutet på med att gräva och blåsa fiber i resten av nätet.