Byggnytt: Från Bonnaberg mot Silvagärde

Grävning i Bonnaberg

Grävning i BonnabergVeckan avslutades med att Miljöschakt kom fram till Bonnaberg. Det betyder slangen är klar i Skog. Kvar återstår sträckan till Månagärde, som kommer göras färdigt efter att grävarna varit i Silvagärde och vänt.

Ni som följer staplarna här på webbsidan kanske kommer att reagera på att det kommer gå långsamt i början av nästa vecka. Det beror på att vi har en ganska lång transportsträcka från Bonnaberg till Silvagärde. Staplarna uppdateras allteftersom hus passeras, och eftersom det är så glest på denna sträcka kommer stapeln stå stilla.

Mer stamfiber blåst

Du har i veckan kunnat läsa att svetsningen har börjat, men Blacklink har också blåst abonnentfiber och stamfiber. Vi är nu uppe i 108 hus som har fiber till husvägg och 2,5 mil stamfiber som är inblåst.

Det finns en del sträckor kvar att blåsa, där den längsta sträckan är från Gällared och en bit norr ut. Den kommer göras så snart nodhuset har kommit på plats.

Elanslutning på gång

I och med att bygglovet nu är klart har vi också satt fart på E.ON för att få en elanslutning. Även om det inte är någon längre sträcka gör rutinerna hos E.ON att det kan ta lite tid. Detta kommer inte påverka driftsättningen, men självklart vill vi ha det på plats för att hålla tidsplanerna.

Har du fått hjälp med ingrävningen?

För dig som fått hjälp med ingrävning i trädgården kommer Miljöschakt att fakturera dig, och för att det skall bli rätt om du vill göra ett ROT-avdrag så kommer du att kontaktas, de flesta via e-post.