Visst skall din granne ha fiber?

Just nu är föreningen inne i en mycket intensiv fas. Allt för att stå riktigt redo den dagen Länsstyrelsen kommer att gå i genom ansökningarna om bidrag. För att få prioritet är det viktigt att så många som möjligt i området är medlemmar i föreningen.

Det finns en rad olika delar som ger en ansökan om bidrag för fiber prioritet. Den den du kan påverka är att se till att alla, verkligen alla, dina grannar är med i föreningen. Det är nämligen så att Länsstyrelsen tittar på hur många fastigheter som finns i området och jämför med hur många föreningen har som medlemmar i området och ger högre poäng om anslutningsgraden är hög.

Skriv ut en broschyr

För att du skall få det lättare att prata med dina grannar har vi satt ihop en broschyr som du kan ladda ner och skriva ut och vika på mitten. I den finns det förklarat varför det din granne skall gå med i föreningen nu. Det handlar om att det just nu är mest ekonomiskt fördelaktigt och om hur tekniken hjälper till att hålla landsbygden levande.

Bild på broschyr

Går din granne med blir det bättre för dig

Väljer din granne att gå med kommer din anslutningskostnad att bli lägre. Antalet medlemmar påverkar det slutgiltiga priset mycket, så om din granne är med eller inte kommer påverka vad du kommer att få betala.