Byafiber har 217 medlemmar i januari 2018

Sedan sista mars 2017 har Byafiber ökat med 12 nya medlemmar. Flera av dessa är nyinflyttade i bygden som självklart vill ha fiber. Några har också insett att detta kan vara enda chansen att få fiber till en rimlig kostnad. Alldeles strax kommer vi få svårt att ta in nya medlemmar.

Våra 217 medlemmar har anmält 247 anslutningar. Det är 72% av alla hus i hela området (fastboende som fritidshus), och ca 85% av alla som bor här permanent.

För varje ny medlemsansökan har styrelsen gjort en bedömning vad det skulle kosta projektet, och i något fall har vi tvingats att ta ut en extra kostnad för arbete som annars skulle belasta de som varit med från början.

En förutsättning har varit att vi inte redan grävt i området, för att arbetet skall vara effektivt och flyta på enligt plan. Vi vill att de som arbetar med att anlägga fibern skall undvika att lägga tid på att åka runt i vårt område.

Har du en granne som är nyinflyttad eller har tvekat är det läge att berätta för dem att grävmaskinerna strax är där och när de passerat är chansen förbi att få en anslutning med EU-stöd.

Den som vill få en ansökan prövad och få kostnadsförslag anmäler sig med vårt formulär här på webbsidan. Givetvis är de välkomna att kontakta någon i styrelsen om det finns frågor.