Byggnytt: 8491 meter fiber blåst i vårt nät

Fiberblåsning på gång

Fiberblåsning på gångPå två dagar har Acke och Ola från Blacklink blåst fiber från kopplingsskåp till hus på en total sträcka av 8491 meter, fördelat på 32 hus. Detta utan ett enda blåsstopp, vilket är väldigt glädjande och ett bra kvitto på Miljöschakts arbete med att gräva ner slangen.

Acke och Ola hälsar oss:

Det har varit riktigt roligt att komma igång och jobba i detta nätet och dokumentationen och kartunderlaget har varit kanon att jobba med. Bemötandet utav föreningen har varit kanon och hjälpen vi fick ute på fält var utmärkt!

Riktigt kul avslut på denna veckan och det är inte ofta blåsning kan gå helt utan problem så en stor eloge till grävarna ute i nätet och föreningen för all hjälp med att komma åt fastigheterna!

Ett stort tack till er som hjälpt till så att de kan blåsa till alla hus. På en del ställen har fibern dragits hela vägen in i huset och det har krävt att fiberblåsarna har behövt komma in i huset. Hittills har vi lyckats fixa det, inte minst med hjälp av medlemmar. Meddela oss gärna om det är så att du har dragit in slangen ända in i huset istället för att lämna den utanför, så att vi kan undvika problem vid blåsningen.

Klart i Lilla Backa och Gunnlered

Redan nu har blåsarna gjort klart husen i Lilla Backa och hela vägen därifrån till Åsen. Brokared är nästan klart det också, så det går undan med arbetet. De kommer under nästa vecka att fortsätta med att blåsa abonnentfiber i det områden där Miljöschakt är klara med nedgrävningen av slangen.