Byggnytt: Dags att börja vid Åsen

Byafiber - Första sträckan

Byafiber - Första sträckan

Nu är det dags att börja att bygga fibernätet, och som vi berättat börjar vi vid Åsen, och arbetar upp förbi Buskabygd, Lunnabol, Hässelia, Låghult till Lilla Backa.

Desto smidigare det går för maskinlaget, ju lägre pris kommer vi att få. Du och jag kan alltså påverka priset genom att göra det så lätt som möjligt för grävarna att ta sig fram, och se till att det blir få stopp.

Du som bor utmed sträckan kommer att kontaktas inom kort, men redan nu kan du göra mycket.

Markera det du har i marken

Som vi skrev i mejlet vill vi gärna att du som bor på den sträckan passar på att markera det du har som finns under marken. Dräneringar, vattenledningar, avlopp, elledningar eller vad det nu kan vara. Sätt en pinne med målad topp eller snitsel-/märkband.

Hjälp till med hinder på vägen

Vi kan också hjälpas åt genom att se till att det inte blir stopp vid andra hinder. På något ställe kan det blir bäst för dig att gå på ett ställe där vi behöver passera ett stängsel. För att undvika stopptid är det bra om vi kan se till att stängslet inte är ett hinder när maskinen kommer.

Markera var du skall ha slangen i trädgården

Markera var din slang kommer gå in i trädgården så att maskinlaget vet det. Du kommer att bli kontaktad, men du kan förbereda dig redan nu.

För dig som vill förbereda din trädgård och var du skall gå in i huset kan läsa och få svar bland några andra artiklar här på vår webbsida.

Har du frågor?

Som sagt var kommer du att som bor utmed sträckan att kontaktas, och då har du möjlighet att tipsa oss om vilken sträckning maskinlaget skall välja för att kunna lägga ner vår fiber på bäst sätt. Du är den som kan mest i området.

Har du frågor kan du skicka e-post till kontakt@byafiber.se.