Byggnytt: Fiberbygget går in i slutfasen

Grävning mellan Gällared och Bällforsen

Grävning mellan Gällared och BällforsenNu är semestern över och våra fiberentreprenörer är på gång igen för att slutföra byggfasen. Just nu har du kunnat se dem mellan Gällared och Bällforsen där de lägger ner slang utmed Trafikverket-vägen.

Det återstår en del sträckor att gräva här och var för Miljöschakt, som de kommer arbeta med den närmsta tiden.

Samtidigt är Blacklink tillbaka för att fortsätta med installationer, och så snart det går kommer de blåsa fiber i den nya sträckor som grävts.

För att de skall kunna bli klara krävs det att alla ser till att gräva klart i sin trädgård. Är det inte gjort innan den 20:e augusti kan du bli utan fiber. Vi siktar på allt skall vara klart till den sista augusti, och då behöver fiberblåsarna tid innan dess att bli klara med alla installationer.

Blacklink skall också göra klart i skåpen runt om i näten. Innan det är dags för att besiktiga nätet kommer de utföra en självkontroll på sitt arbete.

IP-Only är tillbaka till normal bemanning, vilket gör det lättare att aktivera nya anslutningar.

Markering av fiberkabel

En sak som också kommer göras i slutfasen är att vi kommer sätt upp markeringsstolpar där fiberslangen är nedgrävd. Just nu finns den inte markerad, så vet ni att det är grävprojekt på gång, se till att de som skall gräva är medvetna om att det finns fiber. Annars kan vi råka ut för oönskade avbrott som kom bli jobbiga att laga.

Föreningen har en kabelsökare att låna för den som känner att de vill få koll på vad slangen ligger.