Byggnytt: Nu är det dags att gräva i Björshult

Nu börjar grävningen vid Bålabron

Nu börjar grävningen vid Bålabron

Under nästa vecka påbörjas nästa sträcka av fibernätet att byggas. Arbetet börjar vi Bålabron och kommer gå vidare via Björshult till Lunnagård med en avstickare till Bolsteråsen.

I början av veckan är det en begränsad arbetsstyrka som kommer göra färdigt lite kring Stora backa/Backa hage och lite ingrävningar innan de börjar vid Bålabron. Miljöschakt är måna om att göra ett bra jobb innan de beger sig vidare, och är det något som inte stämmer får ni gärna skicka ett mejl till kontakt@byafiber.se så skall vi se till att ordna det.

Blacklink räknar på fiberkabel

Just nu pågår diskussioner med Blacklink så att vi får ett riktigt bra nodhus/teknikbod. Vi vill ha något som skall fungera att expandera i, och som ger robust drift. Vi har också diskuterat fiberblåsning med Blacklink, som sitter och räkna på så att vi får rätt fiberkabel på rätt ställe. De vill begränsa antalet skarvar till ditt hus för att garantera att det blir bra signalnivåer, och att det finns möjlighet att expandera nätet om det byggs i området.

IP-Only har varit på besök

Vi har haft IP-Only på besök och börjat diskutera deras leverans, och hur vi kan göra det. De ligger i startgroparna och här ligger det på oss att bara få upp nodhus och fiber i slangarna hela vägen till husen så skall det gå att komma igång.

Faktura att betala sista november

Alla medlemmar skall ha fått en faktura för delinbetalning av insatsen med sista betalningsdag den 30:e november. Har du inte fått det hör av dig till ekonomi@byafiber.se.